Gå videre til innhold
Steinkjer: Alpakka Trøndelag har fått ny Toyota Hilux. Foto: Tore Suul
Steinkjer: Alpakka Trøndelag har fått ny Toyota Hilux. Foto: Tore Suul

Blogginnlegg -

Du store Alpakka!

Holbergs Auto fikk gleden av å overlevere nye Toyota Hilux til Alpakka Trøndelag. Vi tok oss en tur ut på gården for å bli bedre kjent med gårdseier Lise Håvan og hilse på de fascinerende dyrene.

Lise overtok gården etter foreldrene i 2004. Den gang besto gårdsdriften i sin helhet av korn og gris, men etter hvert flyttet det også inn alpakka på gården. -Alle kan ikke drive med tradisjonell gårdsdrift, forteller Lise med et smil. Året var 2007 da hun gikk til anskaffelse av sin første alpakka, og i dag – 11 år senere bor det omkring 20 alpakka på den idylliske gården. Hun beskriver de som både artige og lettdrevne dyr som er hjemmekjære og sosiale.

I dag driver Lise gården alene ved siden av jobben i kommunen. I tillegg til alpakka har hun fortsatt med korn og slaktegris. -Det høres nok mer travelt ut enn det er i virkeligheten, men mye går automatisk og produksjonen er ikke så stor, innrømmer hun. 

Ideell gårdsbil

Lise kjører rundt 4 mil til og fra jobb hver dag, og ønsker å ha en bil som oppleves trygg og driftssikker. I hverdagen på gården foregår mye av arbeidet ute, og dermed har hun også behov for en bil som både er robust og praktisk. Her beskriver Lise Hilux som en ideell gårdsbil. Paller med høy og flis kan enkelt lastes opp på lasteplanet og fraktes rundt på gården. Den er også snedig når Lise skal ha med seg alpakkaene ut på ulike arrangementer, hvor hestehengeren trekkes trygt rundt i nærområdet. -Jeg sitter høyt og har god oversikt på veien, forteller Lise. 

Arbeidet utenlands

Det var da Lise jobbet på New Zeeland at hun først fikk øynene opp for den hardføre pickupen. Her kjørte alle rundt i Hilux, og Lise skjønte at «dette måtte være store greier», minnes hun. Da hun senere returnerte til Norge var hun ikke i tvil om at dette var en bil hun ville gå til anskaffelse av:-De hadde jo aldri noe feil med bilene sine, forteller hun.

Denne gangen har Lise gått for en Hilux Double Cab med automatgir. Den karakteristiske ekstrabøylen i front gir bilen et tøffere preg, og etter hvert skal også ekstralysene monteres på. På lasteplanet har Lise gått for plansprøyting og lakkforsegling for å beskytte bilen og hindre slitasje. Alt i alt en tøff kombinasjon og et godt utgangspunkt for en skikkelig arbeidsbil. 

Vi takker for tilliten og ønsker Lise lykke til med ny bil! 

Emner

Regions

Kontakter

June Karine Pedersen

June Karine Pedersen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef - Nordvik Gruppen AS 938 59 347

Relatert innhold

Vi lever for å skape gode opplevelser

Nordvik Gruppen er et familiekonsern som består av tre divisjoner: Bil og mobilitet, Finans og investering og Eiendom. Bedriften ble etablert i 1960 og eies av Alexander, Christian og Fredrik Nordvik. Konsernet hadde en omsetning på 1,8 milliarder kroner og solgte i underkant av 4000 nye- og brukte biler i 2022.

Nordvik Gruppen AS
Verkstedveien 1
8008 Bodø
Norge