Følg Nordvik

På tur med drømmebilen

Blogginnlegg   •   okt 10, 2017 10:54 CEST

Det startet som en morsom idé, men ble fort en realitet når den ble delt med teamet i Nordvik. Les hvordan det gikk når to ihuga Hilux-fans tok med seg drømmebilen på tur. 

Sekkene var allerede pakket når vi tok turen innom butikken på Stormyra for å hente drømmebilen. Vi ble overlykkelig når de ringte, og kunne nesten ikke vente med å komme oss ut på tur. Denne helgen skulle vi disponere det kuleste som var å oppdrive av en offroad bil, og den som hadde stått øverst på ønskelista i lang tid, nemlig Hilux Artic Truck 35.

Bilselger Maja Evjenth hos Nordvik i Bodø tok en kort gjennomgang av bilen. Enda var vi litt spente på hvordan det egentlig kom til å bli, men vi kastet oss inn i det og satte kursen hjemover for å laste inn både hund og utstyr. Rottweileren vår, Brutus fant seg raskt til rette i baksetet og var storfornøyd med å få bli med. Endelig kunne ferden starte. 

Vi satte kursen mot Fauske og videre mot Sulitjelma Fjellandsby. Her ble det et kort stopp med bildetaking og beundring, og nok en gang kunne vi konstatere at vi hadde drømmebilen med oss. Videre forlot vi asfaltert vei og fortsatte på grusveien opp mot fjellet. Vi passerte Coarvihytta og stoppet ikke før vi traff Balvatnet helt øverst. For en fin natur! Aller helst hadde vi lyst å fortsette ferden ut i det ulendte terrenget, men av hensyn til naturen og andre sin eiendom, konkluderte vi med at det beste var å holde seg på veien. Vi tok dermed turen litt lengre ned igjen hvor vi fant en fin plass for både å parkere bilen (opp i grøfta selvfølgelig), før vi slo opp lavvoen for kvelden. Det er lite som kan beskrive stemningen når vi nøt kveldsmaten fra primusen før alle tre krøp ned i hver sin sovepose.

Morgenen etter kunne ikke komme fort nok. Etter en rask frokost og pakking av utstyr, lastet vi bilen og satte snuten mot Balvatnet. Nå skulle det fiskes. Følelsen av å sette seg inn i bilen etter en kald morgen kan nesten ikke beskrives. Varmeanlegget kombinert med soloppgangen gjorde virkelig susen. Dessverre var ikke fiskelykken helt på vår side denne dagen, men vi fikk oss en fin tur ute i det deilige høstværet. Og unge Brutus fikk til og med nyte synet av en reinflokk på andre siden av vannet.

På tross av at planen var å overnatte to netter ute denne helgen, ombestemte vi oss i siste liten etter at camp nummer to var satt opp. Vi ble rett og slett plaget av både allergi og mygg, så vi bestemte oss for å avslutte turen der. I stedet endte vi opp på sightseeing i Sulitjelma hvor vi besøkte både Jakobsbakken og de gamle gruvene. Her kunne vi konkludere med at Hilux egner seg like godt i skog og mark, som i asfaltjungelen. 

Ga mersmak

Etter å ha kjørt rundt i drømmebilen i to fulle dager, så kan vi med trygghet konkludere med at ønsket om å eie en slik bil ikke akkurat har blitt mindre. Hilux oppleves som en lettkjørt bil i byen og tettbygde strøk, såvel som i skog og mark. Vi liker godt at vi sitter høyt og har god kontroll, samtidig som ryggekameraet gir full kontroll bakover. Vi fikk en del beundrende blikk på veien, og man føler seg nesten litt som konger når man sitter så høyt oppe sammenlignet med de andre "små bilene" på veien. At man sitter såpass høyt gjør at man glemmer litt størrelsen på bilen, så man slapper av hvor enn man kjører. 

Hilux kan varmt anbefales av firbente, og vi tror at Brutus satte stor pris på å få halve baksetet for seg selv. Ikke at han missliker C-HR`en som vi kjører til vanlig, men her hadde han enda bedre plass og panoramautsikt hele veien. 

Vi kan trygt si at lånet ga mersmak, og vi er mer en villig til å ta den med på tur igjen. Neste tur planlegger vi oppblåsbar luftmadrass og soving på lasteplanet under åpen himmel. Her lover vi selvfølelig å dele bilder om det skulle skje. 

Igjen, tusen takk for lånet, og ikke minst tilliten! Det skaper virkelig tillit og lojalitet til dere som forhandler, og vi kunne ikke finne på å kjøpe bil fra noen andre i Bodø.

- Marianne Sæther og Christoffer Heim.

Alle foto: Marianne Sæther og Christoffer Heim

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.