Gå videre til innhold
Bilselger i Svolvær, Trond Hardy.
Bilselger i Svolvær, Trond Hardy.

Blogginnlegg -

Svolværs mest sporty bilselger?

Han er den første du møter når du besøker butikken vår i Svolvær. Med et stort smil og en kommentar på lur, er det nærmest umulig å ikke bli i godt humør når man møter Trond Hardy (42).

Trond begynte som bilselger i Nordvik for snart to år siden. Han er utdannet idrettslærer, men etter flere år på skole og i barnehage søkte han nye utfordringer i bilbransjen. Endelig fikk han muligheten til å jobbe med det som hittil hadde vært en viktig hobby, nemlig bil og motor. Han er en ekte bilentusiast, og aller helst brukes tiden ute i garasjen eller på veien. Nylig har han også startet med roadracing, og når han ikke er på jobb er han gjerne å finne på motorsykkelen. -Høy fart i kontrollerte former, som han så fint beskriver sporten.

Trond har ikke akkurat mangel på fritidsinteresser, og ifølge han selv er det ofte tiden, ikke engasjementet som stopper han. Her går det både i surfing på Unstad, snowboard, landeveissykling eller skitur med ungene. Han følger seg heldig som bor i Svolvær, og nyter å ha naturen i umiddelbar nærhet.

Variert arbeidshverdag

Trond trives godt i jobben som bilselger, og liker de varierte arbeidsoppgavene som følger med arbeidshverdagen i Nordvik. -Det er gøy å komme på jobb uten å vite helt hva dagen bringer eller hvem du vil møte, forteller han. -En av de tingene som kanskje har overrasket meg mest er hvor opplyst kundene er i dag. Stadig vekk får jeg besøk av kunder som gjerne diskuterer både avgiftspolitikk og utslipp, og jeg synes det er veldig spennende å se hvordan bilbransjen har utviklet seg de siste årene. Der det tidligere kun fantes få teknologier å velge mellom, har man i dag flere valgmuligheter. I dag har Toyota passert 11 millioner solgte hybrider verden over, og i Svolvær består 93% av personbilsalget av hybrid. Det er med andre ord fint å se at det finnes alternativer, og at forbrukerne i større grad enn før velger biler som er mer skånsom mot miljøet.

Sjokkbeskjeden

Hverdagen har ikke alltid vært like enkel for Trond. I 2001 tok livet en helomvending da han fikk påvist hjernesvulst. Det kom som et sjokk, og legen var krystallklar på at utsiktene så dårlige ut. -Hvis jeg i det hele tatt overlevde operasjonen, var sannsynligheten stor for at jeg ville bli blind, døv eller lam. Det gikk så vidt, men jeg er en fighter og gir meg ikke så lett, forteller han. Allerede to uker etter operasjonen begynte synet å komme tilbake. I dag er han helt frisk, mye på grunn av egeninnsatsen han har lagt både i opptrening og kosthold.

-Det er veldig rart å tenke tilbake på at jeg har oppnådd noen av de tingene jeg har gjort, og at jeg får muligheten til å drive med de tingene jeg gjør i dag, særlig med tanke på at forutsetningene ikke har lagt til rette for det. Derfor ble det en seier for meg selv at jeg fikk sertifikatet for roadracing, da forutsetningene mine ikke akkurat lå til rette for en slik sport, avslutter han.

Topp 3 Toyota

Med en aktiv hverdag er han opptatt av at bilene skal være både praktisk og god på fremkommelighet. Her er Trond sine topp tre Toyota:

1.RAV4 Hybrid

2.Prius Plug-in Hybrid

3.Toyota C-HR Hybrid

Emner

Kontakter

June Karine Pedersen

June Karine Pedersen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef - Nordvik Gruppen AS 938 59 347

Relatert innhold

Vi lever for å skape gode opplevelser

Nordvik Gruppen er et familiekonsern som består av tre divisjoner: Bil og mobilitet, Finans og investering og Eiendom. Bedriften ble etablert i 1960 og eies av Alexander, Christian og Fredrik Nordvik. Konsernet hadde en omsetning på 1,8 milliarder kroner og solgte i underkant av 4000 nye- og brukte biler i 2022.

Nordvik Gruppen AS
Verkstedveien 1
8008 Bodø
Norge