Gå videre til innhold
Regionleder Steinar Vesterdal håper å bidra til å styrke rekrutteringen i bilskadefaget.
Regionleder Steinar Vesterdal håper å bidra til å styrke rekrutteringen i bilskadefaget.

Pressemelding -

Holbergs Auto AS lanserer lokal fagutdanning innen bilskade

Holbergs Auto AS har gått sammen med Nordvik og Nordland fylkeskommune for å tilby fagutdanning innen bilskade. Nå søker Holbergs Auto etter kandidater til første kull med oppstart høsten 2017. «Vi håper å kan bidra til å styrke rekrutteringen til bilskadefaget», forteller regionleder Steinar Vesterdal.

Til høsten åpner Holbergs Auto for muligheten til å utdanne seg innen bilskadefaget ved bilskadeverksteder i Steinkjer og Namsos. Gjennom praktisk opplæring og relevant teori skal elevene inn i et utdanningsløp som ender opp med Fagbrev i Bilskadefaget.

-Ved å lansere egen fagutdanning, håper vi det skal bidra til styrke rekrutteringen til bilskadefaget. De siste årene har det vært utfordringer lokalt med å finne tilstrekkelig med mekanikere til å fylle verkstedene, forteller Vesterdal.

Kåre Dybfest er leder for samarbeidsprosjektet i Nordvik og har jobbet tett med fylkesrådet for utdanning i Nordland for å finne tiltak som kan styrke rekrutteringen. -Hild-Marit Olsen og teamet i Bodø har vært en viktig sparringspartner i utviklingen av prosjektet, og vi setter stor pris på den enorme positiviteten som fylket har bidratt med inn i prosessen. Sammen har vi stor tro på at dette kan bli veldig bra, forteller Dybfest.

Holbergs Auto har lang tradisjon som lærebedrift, og hvert år samarbeider de tett med utdanningskontorene for å tilby lærlingplasser til elever som tar bilskadefaget gjennom videregående skole. Hovedmodellen for elevene her er to år med teoretisk opplæring etterfulgt av to års læretid i bedrift. Gjennom fagutdanningen ønsker vi å skreddersy et utdanningsløp for hver enkelt kandidat, slik at den enkelte skal ha de beste forutsetningene til å lykkes med utdanningen. Det betyr at Holbergs Auto ikke stiller krav til to år med videregående, men at kandidatene begynner utdanningsløpet direkte i bedriften ved oppstart. De teoretiske fagene som fagbrevet krever tas løpende gjennom læreperioden. Her vil elevene blant annet bli kjent med bilens karosseri, understell, hjuloppheng, styring og elektriske anlegg. Vesterdal påpeker at fagutdanningen ikke skal erstatte det opprinnelige utdanningsløpet, men være et alternativ for å gjøre utdanningen mer tilgjengelig og praksisorientert mot bilskadefaget via lokale verksteder.

I tillegg til Steinkjer og Namsos vil fagutdanningen være tilgjengelig på sentrale bilskadeverksteder i Andøy, Sortland, Ulvsvåg, Bodø, Halsa, Namsos og Steinkjer. Les mer her: http://nordvik.no/om-oss/rekruttering/nordvik-fagskole/

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Holbergs Auto AS eies av Nordvik Gruppen AS og driver bilverksted, bilutsalg, bilutleie og bensinstasjon. Vi er lokalisert på Asphaugen, like utenfor Steinkjer i Nord-Trøndelag. I over 60 år har vi hjulpet våre kunder med det meste som har med bil å gjøre.

Kontakter

June Karine Pedersen

June Karine Pedersen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef - Nordvik Gruppen AS 938 59 347

Relatert innhold

Vi lever for å skape gode opplevelser

Nordvik Gruppen er et familiekonsern som består av tre divisjoner: Bil og mobilitet, Finans og investering og Eiendom. Bedriften ble etablert i 1960 og eies av Alexander, Christian og Fredrik Nordvik. Konsernet hadde en omsetning på 1,8 milliarder kroner og solgte i underkant av 4000 nye- og brukte biler i 2022.

Nordvik Gruppen AS
Verkstedveien 1
8008 Bodø
Norge