Gå videre til innhold
Steinkjer: Steinar Vesterdal hos Holbergs Auto på Asphaugen. Foto: Nordvik.
Steinkjer: Steinar Vesterdal hos Holbergs Auto på Asphaugen. Foto: Nordvik.

Pressemelding -

Rekordhøy Toyota-etterspørsel i februar

Toyota i Norge har aldri tidligere signert flere kjøpskontrakter for sine modeller enn i februar 2019. Toyota forhandleren Holbergs Auto på Steinkjer har doblet antall inngåtte kontrakter sammenlignet med fjoråret.

Med over 2800 kjøpskontrakter i ordreboken, kan Toyota Norge notere seg den beste salgsmåneden noensinne. -Det er helt fantastiske tall og viser at Toyotas hybrider er særdeles ettertraktede i markedet selv i en tid der elbilandelen når nye høyder, sier Steinar Vesterdal, driftsleder på Holbergs Auto. Han forteller at Toyota forhandleren på Steinkjer har doblet antallet inngåtte kontrakter sammenlignet med samme periode i 2018.

Nye modeller

De sterke februar-tallene knytter seg særlig til lanseringen av nye Toyota RAV4 hybrid, som i tillegg til mange inngåtte kjøpekontrakter også kommer på topplisten over leverte biler i februar. I tillegg ser vi at ordreboken til Toyota forhandlerne rundt om i landet også trekkes opp som følge av meget godt forhåndssalg av nye Toyota Corolla Hybrid som lanseres i slutten av mars.

- Den femte generasjonen av RAV4 ble lansert i februar, og har slått veldig bra an med sitt nye selvladende hybriddrivverk og betydelige forbedringer i design, kjøreegenskaper, fremkommelighet og sikkerhet. I tillegg opplever vi solid interesse for forhåndsbestillinger av nye Toyota Corolla hybrid, sier Vesterdal.

Corolla hybrid, som kommer som ny modell til Norge nå i mars, er en av historiens mest folkekjære bilmodeller. For første gang kan kundene velge mellom to hybriddrivlinjer i en Toyota: en oppdatert 1,8 liters variant og en ny 2.0-liters variant med 180 hestekrefter.

Hybrid

- Toyota startet en grønn revolusjon i industrien da vi lanserte den første hybridbilen for over 20 år siden. Teknologien utvikles kontinuerlig til å bli stadig mer energieffektiv og miljøvennlig. Når Toyota Corolla hybrid nå kommer tilbake som stasjonsvogn og 5-dørs kombi, er det begge med Toyotas fullhybridteknologi som bidrar til høy andel elektrisk kjøring, sier Vesterdal.

I en tid der man kan få inntrykk av at etterspørselen kun går mot ladbare biler, forteller Vesterdal om hvordan stadig flere kunder ser at hybridbiler er det beste valget for dem.

- Begrensningene ved ladbare biler er mange i bruk og kostnadene er fortsatt høye. Hybridteknologien kommer derfor fortsatt til å være vår kjerneteknologi i mange år fremover, og vi ser et enormt potensial i teknologien – både i Norge og internasjonalt.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Nordvik består av 20 lokale bilforhandlere og bilverksteder i Troms, Nordland og Trøndelag. Vi er Nord-Norges lengste forhandlerkjede av Toyota og leverer et bredt utvalg bruktbil fra flere bilmerker.

Helt siden Nordvik ble etablert i 1960 har vi holdt fast på kjerneprinsippet om å bidra til samfunnet med produkter og tjenester av høy kvalitet. I dag er vi over 250 dyktige medarbeidere som jobber kontinuerlig for å skape gode opplevelser for våre kunder og samarbeidspartnere.

Nordvik Grupperingen omsetter årlig for omtrent 930 millioner eksklusive avgifter og selger i overkant av 2600 nye og brukte biler årlig.

Kontakter

June Karine Pedersen

June Karine Pedersen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef - Nordvik Gruppen AS 938 59 347

Relatert innhold

Vi lever for å skape gode opplevelser

Nordvik Gruppen er et familiekonsern som består av tre divisjoner: Bil og mobilitet, Finans og investering og Eiendom. Bedriften ble etablert i 1960 og eies av Alexander, Christian og Fredrik Nordvik. Konsernet hadde en omsetning på 1,8 milliarder kroner og solgte i underkant av 4000 nye- og brukte biler i 2022.

Nordvik Gruppen AS
Verkstedveien 1
8008 Bodø
Norge