Følg Nordvik

Vi gratulerer Gøran fra Bodø som sertifisert hydrogentekniker

Pressemelding   •   des 15, 2016 12:59 CET

Hittil er det ikke mange som har fått muligheten. Faktisk er det kun rundt 50 mekanikere i Europa som har fått sertifikat for å jobbe med hydrogenbilen Mirai. Gøran fra Bodø er en av dem.

Etter å ha gjennomført kurs og avsluttende eksamen i Drammen denne måneden fikk Gøran Skogstad fra Toyota Bodø den gjeve tittelen som sertifisert hydrogentekniker. Hovedpersonen selv forklarer at sertifiseringen i seg selv er en nødvendighet for i det hele tatt få lov til å jobbe med bilen, men innrømmer at det er ekstra stas siden det er snakk om en såpass spesiell bil.

Toyota Mirai er blant de første bilene i verden med hydrogen som drivstoff. Bilen kombinerer lang rekkevidde med null utslipp. Det eneste som kommer ut av eksosrøret er rent vann. Toyota har over 19 års erfaring med hybridbiler som kombinerer bensinmotor med elektromotor (er), og bilen deler en del av komponentene med hybridbilene, for eksempel el. motor og batteripakke. Mirai er en ren elbil, uten strømkabler og lang ladetid. Påfyllingen av drivstoffet til det medbrakte kraftverket ombord tar kun 3-5 minutter.

Den største utfordringen hittil har vært fraværet av infrastruktur. Men Gøran påpeker at dette er noe man må forvente når man satser på noe som er såpass nytt. Hittil er det kun i Oslo-området at fyllestasjonene er oppe og går, men vi håper og tror vi at det vil være på plass også i Nord-Norge i tiden som kommer. 

Toyota Nordvik AS har bilbutikker i Bodø, Brønnøysund, Harstad, Leknes, Mosjøen, Mo i Rana, Namsos, Narvik, Sortland og Svolvær. I tillegg har bedriften verksteder i Andøy, Bodø, Brønnøysund, Glomfjord, Halsa, Harstad, Leknes, Mosjøen, Mo i Rana, Namsos, Narvik, Sortland, Svolvær og Ulvsvåg.

Helt siden Toyota Nordvik ble etablert har vi holdt fast ved kjerneprinsippet om å bidra til samfunnet gjennom produkter og tjenester av høy kvalitet. Vår forretningsdrift og våre aktiviteter basert på dette kjerneprinsippet har skapt verdier, tillit og forretningsmetoder som gjennom årene er blitt en kilde til hvordan Toyota Nordvik ønsker å framstå.

Vårt mål er å ha bransjens mest fornøyde livstidskunder og de mest motiverte og kvalifiserte medarbeiderne.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.