Gå videre til innhold
Nordvik: Dette bør du gjøre for å sikre at bilen din er klar for vinteren.
Nordvik: Dette bør du gjøre for å sikre at bilen din er klar for vinteren.

Blogginnlegg -

Fem enkle trinn til en vinterklar bil

De fleste av oss utsetter forberedelsene av bilen til siste liten, men de viktigste forberedelsene gjøres faktisk før kulda setter inn. Vi tok oss en prat med våre mekanikere for å gi deg de beste tipsene til hvordan du kan gjøre bilen din klar for vinteren.

1. Dekk

Vinterdekk er en selvfølge, men de alene holder deg ikke trygg hele vinteren. Visste du at temperaturforskjeller kan påvirke lufttrykket i dekkene dine? Vi anbefaler deg derfor å kontrollere lufttrykket jevnlig. Hva som er anbefalt lufttrykk står ved dørstolpen på førerdøren eller i instruksjonsboken.

Sjekk også at mønsterdybden på dekkene dine overholder standard på tre millimeter.

2. Olje

På ekstra kalde vinterdager vil motoren bruke lengre tid på å starte. Dette fører til slitasje over tid, og kortere levetid på motoren din. Å bytte til tynnere motorolje på vinterhalvåret kan være fornuftig. Ta gjerne kontakt med din nærmeste Nordvik-forhandler for en anbefaling. Ikke bare sparer du motoren for å jobbe hardt, du sørger også for en frisk motor sesong etter sesong. Husk også å kontroller oljenivået jevnlig.

3. Batteri

Det er viktig å ta godt vare på batteriet på bilen, særlig på vinteren. Flatt batteri er faktisk en av de vanligste grunnene til at bilbergingsselskapene rykker ut på vinterstid. En grei huskeregel er at dersom batteriet er mellom 5-7 år gammelt, vil det sannsynligvis ikke tåle en tøff vinter dersom bilen ikke brukes hver dag.

Ladespenningen bør være på 14,0 volt, og denne får du enkelt hjelp til å sjekke hos ditt nærmeste verksted. Vi anbefaler at batteripolene rengjøres og smøres.

4. Smøre låser og dørlister

Fastfrossede dører og låser kan være et mareritt på vinteren. Dersom du smører låsene med låseolje og dørkarmer med silikon slipper du som regel unna. Silikonen på dørlistene vil hindre at listene fryser på metallet slik at listene ikke revner når du åpner døra.

5. Registerreim

Kulden øker sjansen for at registerreimen ryker. Dersom bilen din har registerreim, anbefaler vi at den sjekkes i henhold til anbefalt skifteintervall i god tid før kulden setter inn. Det kan være nyttig å merke seg at nye biler med bensinmotor fra 2000-tallet har registerkjede, mens diesel og eldre modeller som er produsert før 2000-tallet har registerreim.

Emner

Regions

Kontakter

June Karine Pedersen

June Karine Pedersen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef - Nordvik Gruppen AS 938 59 347

Relatert innhold

Vi lever for å skape gode opplevelser

Nordvik Gruppen er et familiekonsern som består av tre divisjoner: Bil og mobilitet, Finans og investering og Eiendom. Bedriften ble etablert i 1960 og eies av Alexander, Christian og Fredrik Nordvik. Konsernet hadde en omsetning på 1,8 milliarder kroner og solgte i underkant av 4000 nye- og brukte biler i 2022.

Nordvik Gruppen AS
Verkstedveien 1
8008 Bodø
Norge