Gå videre til innhold
Rekkevidden er doblet og maksimal elektrisk hastighet har økt

Nyhet -

Rekkevidden er doblet og maksimal elektrisk hastighet har økt

Gjør deg klar for bilen som snur opp ned på alt. Nyheten som overrasker med spennende design, røffe linjer og imponerende egenskaper. Med dobbel batterikapasitet, en effektiv hybridmotor og et solcellepanel som gjør ladingen til en lek, er nye Prius Plug-in snart klar til å innta det norske markedet.

Med verdens beste hybridsystem som utgangspunkt setter denne bilen en helt ny standard for plug-in hybrider. Nyheten er utstyrt med et lithium-batteri på hele 8,8 kWh, som er det dobbelte av forgjengeren. Oppgraderingen gir en effekt under ren elektrisk kjøring på hele 92 hk, som er en toppfart på utrolige 135 km/t før bensinmotoren slår inn. Solcelletaket er en spennende nyhet som gjør at man har muligheten til å lade helt uten ledning, både når man står parkert og når bilen er i bevegelse. I snitt vil bilen lade 3-5 km rekkevidde hver dag.

For det norske markedet er det særlig to nyheter som gjør bilen attraktiv; varmepumpen og batterivarmeren. Det er kjent at rekkevidden på plug-in hybrider ikke alltid er like beregnet for en kald vinter, men dette er nøye gjennomtenkt i utviklingen av nye Prius Plug-in. Den unike varmepumpen med infusjons-gass er verdens første av sitt slag, og gjør at du kan forvarme kupeen mens bilen lader. I tillegg leverer den 100% varme i kupeen i opptil -10 grader uten at du i det hele tatt trenger å starte bensinmotoren. Det kommer godt med på kalde vinterdager. Kombinert med den nye varmepumpen er bilen utstyrt med en batterivarmer som gir Prius Plug-in en unik rekkevidde på de kalde dagene. Sammenlignet med Golf GTE og andre konkurrenter vil denne bilen ha nesten dobbel reell rekkevidde i lavere temperaturer, det er imponerende.

Designet er nytt og spennende, og «Double Bubble» effekten på glasset i bakruten gjør at bilen skiller seg ut. Nye LED Matrix lykter bidrar både til designet og det funksjonelle. De små LED lampene kan svinges i alle retninger og kan slås på individuelt etter behov. Sammen med AHS-systemet bidrar lysene til en behagelig og trygg kjøreopplevelse. 

Emner

Regioner


I Nordvik Gruppen inngår selskapene Nordvik AS, Nordvik Mobility AS, Nordvik Eiendom AS og M Nordvik AS. Konsernet omsetter årlig i underkant av 1 milliard kroner og vil selge rundt 3 000 nye og brukte biler inneværende år. Nordvik Gruppen består av bilforhandlere, bilverksteder og bilskadeverksteder i Steinkjer, Namsos, Brønnøysund, Mosjøen, Bjerka, Mo i Rana, Fauske, Bodø, Glomfjord, Halsa, Ulvsvåg, Narvik, Harstad, Andøy, Sortland, Svolvær og Leknes.

Pressekontakt

Elisabet Nordvik

Elisabet Nordvik

Pressekontakt Markedssjef - Nordvik Gruppen AS 950 36 560
June Karine Pedersen

June Karine Pedersen

Kommunikasjonsansvarlig - Nordvik Gruppen AS 938 59 347

Relatert materiale