Gå videre til innhold
Bodø: Benjamin Strøm (t.v) og Espen Pedersen (t.h) går sammen med Nordvik Gruppen for å etablere aksjeselskap. Foto: Drone Nord AS.
Bodø: Benjamin Strøm (t.v) og Espen Pedersen (t.h) går sammen med Nordvik Gruppen for å etablere aksjeselskap. Foto: Drone Nord AS.

Pressemelding -

Drone på heltid

Det Bodø-baserte firmaet Drone Nord leverer bilde, video og dronetjenester for små og store bedrifter i Nord-Norge. Nå satser de på aksjeselskap for å ta bedriften til nye høyder. Med seg på laget har de Nordvik Gruppen som aksjonær.

Fra enkeltmannsforetak til aksjeselskap

De unge gründerne bak Drone Nord har hatt nok å holde fingrene i det siste året. Fra å balansere full jobb med deres største hobby, tar Benjamin Strøm (25) og Espen Pedersen (25) nå sats for å fly drone på heltid: -Det er en drøm som går i oppfyllelse, forteller Benjamin.

Variert arbeidshverdag

Oppdragene til Drone Nord er både variert og spennende. Nylig signerte de samarbeidsavtale med NORCE forskningsinstitutt hvor de skal bidra til ulike forskningsprosjekt i regionen. Her ble de også kjent med Geir Wiik som senere har fått en sentral rolle i Drone Nord: -Det er ikke lengre slik at hvem som helst kan gå til anskaffelse av en drone og begynne å fly. Her kreves det avanserte sikkerhetsgodkjenninger og kompetanse. Her har vi vært heldige som har hatt Geir med på laget som har bidratt med sitt engasjement og mangeårige kompetanse. I dag er alle tre godkjente dronepiloter og kan levere det meste innen avansert droneteknologi, både i forbindelse med kommersielle oppdrag og inspeksjoner.

-Den siste tiden har vi blant annet jobbet med et prosjekt hvor vi har tatt dronebilder av byggemasse for å kontrollere eksakt hvor mye masse som hentes ut i prosjektet. Med ny teknologi og avansert utstyr er det fascinerende å se hvor eksakte målinger vi kan tilby, og det er klart at slike operasjoner vil ha et annet kostnadsbilde om man skulle gjennomført samme inspeksjoner på bakken, forteller Benjamin.

Korona-tiltak og gode samarbeidspartnere

-Vi etablerte aksjeselskap dagen før Korona-krisen brøt ut for alvor i Norge, og hadde nok valgt et annet tidspunkt om vi hadde visst hvilke utfordringer samfunnet sto ovenfor. Samtidig er vi som alle andre bedrifter nødt til å gjøre justeringer og tilpasse oss, og håper at våre tjenester kan komme ekstra godt med nå som bedrifter mer enn noen gang tidligere har behov for å effektivisere og spre informasjon både internt og eksternt.

-Målet vårt har ikke nødvendigvis vært å få flest mulig kunder, men heller å levere et godt produkt til de kundene vi har hatt. Vi har jobbet tett med samarbeidspartnere som har hatt tro på oss og hjulpet oss opp og frem, og vi er imponert over støtten vi har fått fra det lokale næringslivet, forteller Espen. Han trekker frem Toyota virksomheten til Nordvik Gruppen som en viktig sparringspartner, hvor Drone Nord har hatt oppdrag både i produksjon av reklamefilmer, innhold til sosiale medier og dekning av arrangementer. -Nordvik Gruppen har vært en viktig støttespiller helt siden start, og derfor er vi ekstra takknemlig for at de ønsker å satse videre sammen med oss som investor i selskapet, forteller han.

Fredrik Nordvik, assisterende konsernleder for Nordvik Gruppen er trygg på at Drone Nord vil lykkes med etableringen: -De tilbyr produkter som treffer veldig godt i dagens marked, samtidig som de har en vilje og lidenskap for å få det til. I Nordvik Gruppen heier vi på unge mennesker som vil bidra til lokal verdiskapning, og vi er takknemlig for at vi får muligheten til å samarbeide, avslutter han. 

Se oppsummeringen av klipp som Drone Nord har produsert for sine samarbeidspartnere det siste året:


Video: Drone Nord.

Følg oss gjerne i våre kanaler: Facebook, Instagram, Youtube eller besøk vår nettside.

Emner

Kategorier

Regions


I Nordvik Gruppen inngår selskapene Nordvik AS, Nordvik Mobility AS, Nordvik Eiendom AS og M Nordvik AS. Nordvik Grupperingen omsetter årlig for omtrent 930 millioner eksklusive avgifter og selger i overkant av 2600 nye og brukte biler årlig.

Kontakter

June Karine Pedersen

June Karine Pedersen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef - Nordvik Gruppen AS 938 59 347

Vi lever for å skape gode opplevelser

Nordvik Gruppen er et familiekonsern som består av tre divisjoner: Bil og mobilitet, Finans og investering og Eiendom. Bedriften ble etablert i 1960 og eies av Alexander, Christian og Fredrik Nordvik. Konsernet hadde en omsetning på 1,8 milliarder kroner og solgte i underkant av 4000 nye- og brukte biler i 2022.

Nordvik Gruppen AS
Verkstedveien 1
8008 Bodø
Norge