Følg Nordvik Gruppen

Høy Toyota-etterspørsel i april i Mo i Rana

Pressemelding   •   mai 06, 2020 14:00 CEST

Toyotas hybridbiler er svært ettertraktede i markedet, sier Lena Hundnes, driftsleder hos Nordvik Toyota Mo i Rana. Foto: Nordvik AS.

Toyota i Mo i Rana trosset usikkerheten i bilmarkedet og signerte mange nye kjøpskontrakter for sine modeller i april.

Med over 2200 nye kjøpskontrakter i ordreboken, kan Toyotas norske forhandlerne melde om en av de beste salgsmånedene noensinne. Dette til tross for at koronasituasjonen har medført begrenset bemanning og en generelt lavere etterspørsel etter nye biler.

- Dette her helt fantastiske tall og viser at Toyotas hybridbiler er svært ettertraktede i markedet, sier Lena Hundnes, driftsleder hos Nordvik Toyota Mo i Rana.

De sterke april-tallene knytter seg særlig til den nye Toyota RAV4 Plug-in hybrid. Modellen utgjør 65 prosent av de nye kjøpskontraktene på landsbasis, og ligger med dette godt an til å bli en av de mest populære hybridbilene i Norge i 2020.

- Den første plug-in hybrid-elektriske versjonen av RAV4 bygger på mer enn 20 år med ledende hybridteknologi fra Toyota, og kommer med mer kraft, lengre elektrisk rekkevidde, bedre drivstoffeffektivitet og mindre utslipp enn noen andre modeller i klassen. Det er ingen tvil om at dette har slått an hos norske bilkjøper. I tillegg selger populære hybridmodeller som Corolla og C-HR godt, sier Hundnes.

Nylig passerte Toyota på verdensbasis 15 millioner solgte hybridbiler siden lanseringen av den første masseproduserte hybriden, Toyota Prius. Det har redusert utslippene av CO2 med mer enn 120 millioner tonn globalt.

- Toyota startet en grønn revolusjon i industrien da vi lanserte den første hybridbilen for over 20 år siden. Teknologien utvikles kontinuerlig til å bli mer energieffektiv og miljøvennlig, og med RAV4 Plug-In Hybrid forsterker vi vår ledende posisjon på hybridbiler, sier Hundnes.

I en tid der man kan få inntrykk av at etterspørselen kun går mot elbiler, forteller Hundnes om hvordan stadig flere kunder ser at hybridbiler er det beste miljøvalget for dem.

- De sterke salgstallene til Toyota er et bevis på at de miljøvennlige hybrid-elektriske bilene treffer behovene til veldig mange norske bilkjøpere. Hybridteknologien kommer derfor fortsatt til å være vår kjerneteknologi fremover – både i Norge og internasjonalt.

For mer informasjon:

Lena Hundnes, Driftsleder, Nordvik Toyota Mo i Rana. Mob. 468 16 888. E-post lene.hundnes@nordvik.no

I Nordvik Gruppen inngår selskapene Nordvik AS, Nordvik Mobility AS, Nordvik Eiendom AS og M Nordvik AS. Nordvik Grupperingen omsetter årlig for omtrent 930 millioner eksklusive avgifter og selger i overkant av 2600 nye og brukte biler årlig.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.

Nordvik Gruppen AS © 2019