Følg Nordvik Gruppen

Nordvik lanserer lokal fagutdanning innen bilskade

Pressemelding   •   jul 25, 2017 15:46 CEST

Prosjektleder ved Nordvik fagutdanning, Kåre Dybfest.

Nordvik har gått sammen med Nordland fylkeskommune for å tilby fagutdanning innen bilskade. Nå søker Nordvik etter kandidater til første kull med oppstart høsten 2017. «Vi håper å kan bidra til å styrke rekrutteringen til bilskadefaget», forteller prosjektleder Kåre Dybfest.

Til høsten åpner Nordvik for muligheten til å utdanne seg innen bilskadefaget ved åtte sentrale bilskadeverksteder i Andøy, Sortland, Ulvsvåg, Bodø, Halsa, Bjerka, Namsos og Steinkjer. Gjennom praktisk opplæring og relevant teori skal elevene inn i et utdanningsløp som ender opp med Fagbrev i Bilskadefaget.

-Ved å lansere egen fagutdanning, håper vi det skal bidra til styrke rekrutteringen til bilskadefaget. De siste årene har det vært utfordringer lokalt med å finne tilstrekkelig med mekanikere til å fylle verkstedene.

Dybfest er leder for prosjektet i Nordvik og har jobbet tett med fylkesrådet for utdanning i Nordland for å finne tiltak som kan styrke rekrutteringen. -Hild-Marit Olsen og teamet i Bodø har vært en viktig sparringspartner i utviklingen av prosjektet, og Nordvik setter stor pris på den enorme positiviteten som fylket har bidratt med inn i prosessen. Sammen har vi stor tro på at dette kan bli veldig bra, forteller Dybfest.

Nordvik har lang tradisjon som lærebedrift, og hvert år samarbeider de tett med utdanningskontorene for å tilby lærlingplasser til elever som tar bilskadefaget gjennom videregående skole. Hovedmodellen for elevene her er to år med teoretisk opplæring etterfulgt av to års læretid i bedrift. Nordvik fagutdanning ønsker vi å skreddersy et utdanningsløp for hver enkelt kandidat, slik at den enkelte skal ha de beste forutsetningene til å lykkes med utdanningen. Det betyr at Nordvik ikke stiller krav til to år med videregående, men at kandidatene begynner utdanningsløpet direkte i bedriften ved oppstart. De teoretiske fagene som fagbrevet krever tas løpende gjennom læreperioden. Her vil elevene blant annet bli kjent med bilens karosseri, understell, hjuloppheng, styring og elektriske anlegg. Dybfest påpeker at fagutdanningen ikke skal erstatte det opprinnelige utdanningsløpet, men være et alternativ for å gjøre utdanningen mer tilgjengelig og praksisorientert mot bilskadefaget via Nordviks lokale verksteder.

Les mer om Nordvik fagutdanning her: http://nordvik.no/om-oss/rekruttering/nordvik-fagskole/

Nordvik AS har bilbutikker i Bodø, Bjerka, Brønnøysund, Fauske, Harstad, Leknes, Mosjøen, Mo i Rana, Namsos, Narvik, Steinkjer, Sortland og Svolvær. I tillegg har bedriften verksteder i Andøy, Bodø, Bjerka, Brønnøysund, Glomfjord, Halsa, Harstad, Leknes, Mosjøen, Mo i Rana, Namsos, Narvik, Steinkjer, Sortland, Svolvær og Ulvsvåg.

Helt siden Nordvik ble etablert har vi holdt fast ved kjerneprinsippet om å bidra til samfunnet gjennom produkter og tjenester av høy kvalitet. Vår forretningsdrift og våre aktiviteter basert på dette kjerneprinsippet har skapt verdier, tillit og forretningsmetoder som gjennom årene er blitt en kilde til hvordan Nordvik ønsker å framstå.

Vårt mål er å ha bransjens mest fornøyde livstidskunder og de mest motiverte og kvalifiserte medarbeiderne.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.

Nordvik Gruppen AS © 2019