Gå videre til innhold

Pressemelding -

​Nye Toyota Hilux

Nye Hilux

Den helt nye Hilux er tøffere, sterkere og har bedre fremkommelighet enn noensinne. Samtidig tar den steget inn i en ny æra med stil, komfort, sikkerhet og avansert teknologi som vil tilfredsstille de mest kresne brukerne.

Hilux ble først lansert i 1968, og ett år senere kom den til Europa. Siden har modellen hatt en dominerende posisjon i det globale pick-up segmentet i nesten 50 år. Hittil har verdens mest populære pick-up blitt solgt i over 16 millioner enheter. I Europa ble det solgt 34.000 Hilux i 2015, noe som representerte en segmentandel på 23,1% og gjorde Hilux til den bestselgende pick-up i Europa.

Gjennom legendarisk kvalitet og driftssikkerhet fortsetter Hilux å forbløffe når den erobrer Nordpolen, Islandske vulkaner og Antarktis – og når den oppnår pallplasseringer i Dakar-rallyet.

Med karosseritypene Extra Cab og Double Cab, bygger den nye 8. generasjon Hilux på det legendariske ryktet og driftssikkerheten modellen har opparbeidet seg. Nå redefineres tøffhet for krevende bruk med en ny og sterkere rammekonstruksjon, et forsterket plan, forbedrede 4x4 egenskaper og økt hengervekt.

Samtidig vil den nye Hilux respondere på økt bruk av biltypen til fritidsbruk man har sett de senere årene, med tidsriktig design, høyere komfort, avansert utstyr og økt sikkerhet, noe som gjør den stiligere og behageligere å kjøre enn noensinne.

Eksteriør design – tøffhet redefinert

Med dimensjonene 5,335 mm lengde, 1,855 mm bredde og 1,815 mm høyde, er den nye Hilux 75 mm lengre, 20 mm bredere og 45 mm lavere enn forgjengeren.

Den nye fronten er det tydeligste uttrykket for kombinasjonen av tøffhet og raffinement. Dette oppnås gjennom en “Keen Look” utformet øvre grill og hovedlykter, sammen med en kraftfull støtfanger med en “Under Priority» nedre grill.

Den andre horiontale tverrstripen i den øvre grillen går over i den nye lyktegruppen med en unik kjørelys-signatur fra de 12 hvite LED-pærene. Den avanserte lyktegruppen inkluderer også LED nærlys på toppmodellen.

Lasteplanet på nye Hilux er større, sterkere og mer praktisk enn før. Maksimal lasteplass har økt fra 1,544 mm til klasseledende 1,645 mm. Lastelemmen får nå sterkere hengsler og kraftige stålbraketter er benyttet for å holde den i åpen posisjon. Selve planet er sterkere for å redusere skader ved av- og pålessing.

Interiørdesign - varig og sofistikert, med innovativ teknologi

Gjennom de horisontale linjene og et rent dashboard-design oppnås høy opplevd kvalitet og et sterkt og varig arbeidsmiljø.

Senterkonsollen domineres av en 7-tommers berøringsskjerm, som er plassert nærmere brukeren for å gjøre den enklere å betjene.

Instrumentpanelet har store tydelige speedometer og turteller på hvert side av en full-farge 4.2” TFT multi-informasjons display, hvor innholdet enkelt kan endres med knapper på rattet.

Girspaken er kortere, for å gi en skiftefølelse mer lik personbiler. I tillegg er valget av kjøremodus inkludert firehjulstrekk betjent gjennom nærliggende brytere.

Den høyverdige kvalitetsfølelsen i det nye interiøret er forsterket ved å benytte metallic dekorelementer på dashbordet, dørene, instrumentpanelet, rattet og girkulen.

Det sorte setetrekket er tilgjengelig i tre ulike utførelser og høyeste utstyrsgrad har skinnseter.

Ny 2.4 D-4D motor

Nye Toyota Hilux er tilgjengelig den nye 2.4 D-4D Global Diesel (GD) motoren. Den er utstyrt med Stop/Start funksjon og kombinerer økt dreiemoment på lavere og middels turtall med klasseledende drivstofføkonomi.

Den nye 16-ventilers, DOHC firesylinders motoren er utstyrt med en «variable nozzle» turbo med intercooler. Motoren på 2,393 cm3 unit yter 110 kW/150 hk ved 3,400 o/min., og har maksimalt dreiemoment på 400 Nm mellom 1,600 og 2,000 o/min.

Tohjulstrekk-versjonen av Hilux kommer med en 6-trinns manuell girkasse, mens firehjulstrekk-utgavene leveres med 6-trinns manuell eller 6-trinns automatisk girkasse. Begge girkassene har blitt omfattende revidert for å øke holdbarheten, forbedre kjørbarheten i lav fart. Den tilbyr føreren stillere og mykere girskift og utnytter samtidig det fulle potensialet til den nye motoren.

Alle versjoner oppnår en topphastighet på 170 km/t og akselererer fra 0 til 100 km/t på 12.8 (6A/T) eller 13.2 (6M/T) sekunder.

Den nye motorens drivstofføkonomi har blitt forbedret med 9% i forhold til den utgående modellen. 2.4 D-4D motoren har en et drivstofforbruk på 0,71 l/mil* og et CO2-utslipp på 187 g/km*.

Kjøreegenskaper på veien og utenfor

Den nye Hilux har fått en nyutviklet rammekonstruksjon som er 20% stivere enn tidligere, og er designet for å oppnå forbedrede kjøreegenskaper, komfort, støynivå og kollisjonssikkerhet. Samtidig skal den ha enestående varighet i de mest ekstreme omgivelsene.

Den sterke og varige bladfjæringen med doble støtdempere har fått en omfattende revidering, for å kombinere off-road egenskaper med SUV-lik kjørekomfort og stabilitet.

Den nye Hilux er utstyrt med en valgbar firehjulstrekk med høy- og lavgirserie, samt låsbare «limited-slip» differensialer bak.

Takket være et kraftig forbedret dreiemoment på lave turtall fra 2.4 D-4D Diesel motoren, samt den økte styrken i ramme-konstruksjonen, har hengervekten økt til 3.2 tonn.

Høyt nivå på aktiv og passiv sikkerhet

Den nye Hilux tar utstyr for aktiv sikkerhet til nye nivåer med Toyota Safety Sense.

Ved å benytte en kompakt vindusmontert hovedenhet med både laser og kamera, gir Toyota Safety Sense kunder kollisjonsvern, filskiftevarsler, automatisk fjernlys og skiltgjenkjenning.

Utstyrsgrader

Hilux er tilgjengelig i to ulike utstyrsnivåer, SR og SR+.

SR

Eksteriør:

17" aluminiumsfelg

265/65R17 dekk

Nøkkel med fjernbetjening av sentrallås

Tåkelys med svinglysfunksjon foran

Halogenlys foran

Autolys

Reservehjul

Interiør:

Manuelt klimaanlegg

Ratt med betjeningsknapper

El.vinduer foran med klemsikring på førersiden (og bak)

DAB+ Radio med 6 høyttalere og ryggekamera

Varmeseter foran og varme i bakvindu

Kjøleboks foran

Cruisekontroll

220V uttak i midtkonsoll

Vindusspylernivå varsling

Sikkerhet:

ABS, VSC med tilhengerkontrollsystem TSC

7 kollisjonsputer

Auto differensialtilkobling bak med differensialsperre

Active traction control (sender kraft til de hjul som har veigrep)

HAC (Hill Assist Control) og DAC (Downhill Assist Control)

Toyota Safety Sense med kollisjonsvern, filskiftevarsler, automatisk fjernlys og skiltgjenkjenning.

SR+

har i tillegg til SR:

18" Aluminiumsfelger

265/60R18 dekk

El.vinduer foran og bak med klemsikring på alle dører

Skinnseter

LED skinne foran

LED hovedlys

Automatisk klimaanlegg

Lansering i Norge

Nye Hilux vil bli lansert i september, men forhåndssalget er allerede startet.


Varebil
CO2 utslipp
NOx utslipp
Pris
D-Cab 4d
g/km
mg/km
Toyota Nordvik
Hilux 2.4 Diesel Manuell 6 gir 4x4 SR 178 94 403 600
Hilux 2.4 Diesel Manuell 6 gir 4x4 SR+ 178 94 431 800
Hilux 2.4 Diesel Automat 6 gir 4x4 SR 189 77 425 700
Hilux 2.4 Diesel Automat 6 gir 4x4 SR+ 189 77 453 900
X-Cab 4d
Hilux 2.4 Diesel Manuell 6 gir 4x4 SR 178 94 391 400
Personbil
CO2 utslipp
NOx utslipp
Pris
D-Cab 4d g/km mg/km Toyota Nordvik
Hilux 2.4 Diesel Manuell 6 gir 4x4 SR 178 94 645100
Hilux 2.4 Diesel Manuell 6 gir 4x4 SR+ 178 94 674 000
Hilux 2.4 Diesel Automat 6 gir 4x4 SR 189 77 684 100
Hilux 2.4 Diesel Automat 6 gir 4x4 SR+ 189 77 713 000


Emner

Regions


Toyota Nordvik AS har bilbutikker i Bodø, Brønnøysund, Harstad, Leknes, Mosjøen, Mo i Rana, Namsos, Narvik, Sortland og Svolvær. I tillegg har bedriften verksteder i Andøy, Bodø, Brønnøysund, Glomfjord, Halsa, Harstad, Leknes, Mosjøen, Mo i Rana, Namsos, Narvik, Sortland, Svolvær og Ulvsvåg.

Helt siden Toyota Nordvik ble etablert har vi holdt fast ved kjerneprinsippet om å bidra til samfunnet gjennom produkter og tjenester av høy kvalitet. Vår forretningsdrift og våre aktiviteter basert på dette kjerneprinsippet har skapt verdier, tillit og forretningsmetoder som gjennom årene er blitt en kilde til hvordan Toyota Nordvik ønsker å framstå.

Vårt mål er å ha bransjens mest fornøyde livstidskunder og de mest motiverte og kvalifiserte medarbeiderne.

Kontakter

June Karine Pedersen

June Karine Pedersen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef - Nordvik Gruppen AS 938 59 347

Vi lever for å skape gode opplevelser

Nordvik Gruppen er et familiekonsern som består av tre divisjoner: Bil og mobilitet, Finans og investering og Eiendom. Bedriften ble etablert i 1960 og eies av Alexander, Christian og Fredrik Nordvik. Konsernet hadde en omsetning på 1,8 milliarder kroner og solgte i underkant av 4000 nye- og brukte biler i 2022.

Nordvik Gruppen AS
Verkstedveien 1
8008 Bodø
Norge