Følg Nordvik Gruppen

Verner fikk en ny sjanse i Nordvik

Pressemelding   •   apr 07, 2017 08:26 CEST

Fra venstre, Oddgeir Nergaard og Verner Jørgensen fra Nordvik Narvik.

Det er vanskelig å forberede seg på det som møter deg når du plutselig står uten jobb i slutten av 50-årene. Det kan Verner Jørgensen (58) skrive under på. På tross av at han hadde over 40 års erfaring fra arbeidslivet, var det ikke bare enkelt å komme seg tilbake i arbeid etter at maskinbedriften han jobbet for gikk konkurs. Agenda og Nordvik ble redningen.

Verner ble møtt av et tøft arbeidsmarked da han mistet jobben i fjor. På tross av at han var veldig motivert til å komme seg raskt tilbake i jobb, virket det ikke som om noen bedrifter var villige til å gi han en sjanse. -Det gikk opp for meg at en mann på min alder ikke hadde det beste forutsetningene for å lykkes i dagens arbeidsmarked. Jeg følte meg rett og slett diskriminert på grunn av alderen min, forteller Verner åpenhjertig.

Det var ved en ren tilfeldighet at han kom i kontakt med Agenda. Etter flere runder med Nav stod han fortsatt uten jobb, og var en lettelse å få hjelp fra noen som tok kvalifikasjonene hans på alvor. Attføringsbedriften i Narvik har satset stort på å hjelpe mennesker tilbake i arbeidslivet, og bidra gjennom arbeidstrening og rekruttering i samarbeid med byens bedrifter. Allerede dagen etter at Verner fikk høre om jobben i Nordvik, var han på plass.

Stort engasjement

I jobben som kundebehandler i Nordvik hjelper han kundene med store og små problemer. Enten om det er snakk om å bestille time til verksted eller tips og råd om bilen. Verner forteller at det har vært spennende å prøve seg i en helt ny bransje, og ekstra gøy å kunne utfordre seg selv i kontakt med kundene. Han får støtte fra Oddgeir i Nordvik som forteller at Verner ikke bare er dyktig i jobben sin, han har også overrasket med å være svært tilpasningsdyktig og lærevillig. -Da han startet hos oss i oktober hadde han ingen erfaring med kundemottak eller service, men i løpet av kort tid satt han alene i front og ønsket kundene velkommen som om han aldri hadde gjort noe annet, forteller Oddgeir som er imponert over engasjementet Verner har vist. Også telefonrapportene taler for det samme. Fra Verner begynte har responstiden på kundehenvendelser sunket drastisk, så det er tydelig at han har gjort mye riktig i den nye jobben.

Viktig del av teamet

Nordvik har rekruttert flere kandidater etter at de signerte samarbeidet med Agenda i fjor, og bare på avdelingen i Narvik har de inne fire kandidater på arbeidstrening i ulike områder av bedriften. Noen er i korte perioder, mens andre er i lengre perioder med mål om fast ansettelse slik som Verner.

Oddgeir forteller at kandidatene er en viktig del av teamet i Narvik. -De bidrar med sitt på lik linje med våre faste ansatte, og blir en del av oss fra første stund. Han er viktig med å påpeke at det ikke er noe veldedighetsprosjekt, men en vinn-vinn situasjon for alle involverte. Som bedrift får man arbeidskraft, og for kandidatene betyr det arbeidstrening som gjør dem bedre rustet til å takle arbeidslivet. -Det finnes mange dyktige folk der ute som av en eller annen grunn har havnet utenfor, og for oss handler det om å være åpen og gi folk en sjanse, forteller Oddgeir. Det er en prosess som tar tid, og han skjønner at enkelte bedrifter kan kvie seg for å delta i et slikt samarbeid. Likevel synes han at bedriftene i nærmiljøet bør ta ansvar slik at de kan dra lasset sammen. Han berømmer Agenda for et godt samarbeid, og forteller at de gjør en grundig jobb med å finne de riktige kandidatene. Kartleggingen av kompetanse og tett oppfølging underveis gjør at de hele tiden kan være trygg på at samarbeidet fungerer.  

Nordvik AS har bilbutikker i Bodø, Bjerka, Brønnøysund, Fauske, Harstad, Leknes, Mosjøen, Mo i Rana, Namsos, Narvik, Steinkjer, Sortland og Svolvær. I tillegg har bedriften verksteder i Andøy, Bodø, Bjerka, Brønnøysund, Glomfjord, Halsa, Harstad, Leknes, Mosjøen, Mo i Rana, Namsos, Narvik, Steinkjer, Sortland, Svolvær og Ulvsvåg.

Helt siden Nordvik ble etablert har vi holdt fast ved kjerneprinsippet om å bidra til samfunnet gjennom produkter og tjenester av høy kvalitet. Vår forretningsdrift og våre aktiviteter basert på dette kjerneprinsippet har skapt verdier, tillit og forretningsmetoder som gjennom årene er blitt en kilde til hvordan Nordvik ønsker å framstå.

Vårt mål er å ha bransjens mest fornøyde livstidskunder og de mest motiverte og kvalifiserte medarbeiderne.

Kommentarer (2)

    Gratulerer til Nordvik, dere har fått en kjempebra mann!

    - Tone Lindberg - 07-04-2017 16:58 CEST

    Takk, Tone. Helt enig med deg, vi er heldige!

    - Nordvik - 10-04-2017 08:12 CEST

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.

Nordvik Gruppen AS © 2019